Uw machine gaat langer mee

Reparatie en onderhoud

Uw apparatuur is waardevol voor uw bedrijf en kan optimaal worden benut als het in goede conditie is. Daarvoor is onderhoud nodig. Preventief onderhoud verlengt de levensduur van de apparatuur en verkleint de kans op storingen.
Laspunt Brabant heeft de kennis en middelen in huis om uw materiaal na te kijken en indien nodig te repareren. Indien gewenst, kunnen wij uw apparatuur (periodiek) keuren volgens de NEN-3140 norm. Dus schrijf uw materiaal niet te snel af. Reparatie van uw lasapparaat of lastoorts is vaak nog écht de moeite waard. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Reparatie


KalibratieKalibratie en validatie

De meeste metaalverwerkende bedrijven moeten sinds 2014 voldoen aan de NEN-EN1090. Dit betekent o.a. dat machines moeten worden gekeurd. Laspunt Brabant kan deze keuring voor u verzorgen door uw lasmachines te kalibreren en valideren volgens de nieuwste norm BS EN IEC 60974-14 2018. Wij verzorgen de keuring voor nagenoeg alle MIG machines, TIG AC&DC machines, multiproces stroombronnen, MMA elektrode en motor aangedreven stroombronnen en stroombronnen met CC of CV type uitgang.

Certificering

Ook voor het certificeren van uw laspersoneel kunt u bij Laspunt Brabant terecht. Wij werken hiervoor samen met een betrouwbare partner die ervoor kan zorgen dat u of uw lassers over de juiste kwalificatiecertificaten beschikken. Wilt u graag weten wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons op, wij vertellen u er graag meer over!